Martes, 11 de agosto de 2020|

3 visitas ahora

 

Febrero Libertario en Sants 2013

FEBRER LLIBERTARI 2013 a SANTS

Dilluns 4 de febrer - Ateneu Llibertari de Sants

19.30h Presentació del Llibre: "La revolución de los comités. Hambre y Violencia en la Barcelona Revolucionaria. De junio a diciembre de 1936" amb el seu autor Agustí Guillamón

Aquest llibre és complement o continuació dels anteriors llibres d’Agustín Guillamón, "Los Comités de Defensa de la CNT en Barcelona (1933-1938) y Barricadas en Barcelona". En ambdós es relaten els fets que, durant la guerra civil espanyola, van des del mateix començament i l’esclat de la revolució social, fins al triomf de la contrarevolució, al mes de maig de 1937.

Divendres 8 de febrer - Ateneu llibertari de Sants

19:30h Presentació del llibre: "¿Estás segura? Autodefensa y las claves de la auténtica seguridad" amb la participació de l’autora i instructora de defensa persona Karin Konkle.

Aquest treball és el resultat d?anys de dedicació de la Karin Konkle al món de la violència de gènere i a l?autodefensa. Konkle entén que la defensa personal no és només aprendre a pegar, i que la violència no sempre prové de persones desconegudes ni succeeix al carrer. En realitat, saber-se defensar implica saber dir que sí, o no, quan volem. Aquest llibre planteja la defensa personal com a protecció de la seguretat física a partir de mantenir la calma, desenvolupar la intuïció, prendre consciència de l?espai i del perill, així com aprendre a comunicar-se amb claredat tant verbal com física.

Dissabte 9 de febrer - Can Batlló

Carnestoltes llibertaris

11h Xocolatada i animació infantil amb Mimulus

14h Dinar popular per 5?. Reserves: febrerllibertari2013@gmail.com

18h Passi de documental: ?Del Pintallavis a la bala?

19h Xerrada sobre "La F2, la fàbrica de guerra de Can Batlló" amb Agus Giralt historiador i autor del llibre "Del somni al silenci. República i Guerra Civil"

21h Festa de Carnestoltes amb música i karaoke

Diumenge 10 de febrer - CSA Can Vies

19.30h Cicle de cinema contra les presons:

"Horas de luz" La història de Juan José Garfia, pres conflictiu, rebel protagonista de motins i fugues.

"Fugarse del infierno" Un petit homenatge al company Xosé Tarrío, pres anarquista que va lluitar contra la presó des de dins d’ella, que ens va explicar a tots i totes el que significa l’aïllament en el seu llibre "Huye, hombre, huye. Diario de un preso FIES". Xosé mor 2 de gener del 2005, després d’una vida a la presó i sent aquesta la seva assassina.

Dilluns 11 de febrer - Centre Social de Sants

19:30h Xerrada ?Nosotros somos los que hemos hecho esta ciudad. Autoorganización y mobilitzación vecinal durante el franquismo y la transición?.

Dissabte 16 de febrer - Espai Obert

10h Jornada contra l’atur
Més info: http://cntbarcelona.org

Diumenge 17 de febrer - CSA Can Vies

19.30h Cicle de cinema contra les presons: "Menores y guardianes"

El 2004 Phillip García, de 16 anys, apareix mort en un centre de menors de Tenerife. Cinc anys després, la justícia va imputar per tortures i amenaces a diversos treballadors del centre. La història d’aquest jove no és l’única que apareix en aquest documental, que comença preguntant pels delictes i càstigs d’aquells que encara no han complert divuit anys.

Dilluns 18 de febrer - Ateneu Llibertari

19:30h Xerrada-debat "Desesperación urgente. El goce como deber capitalista"

Dimecres 20 de febrer - CSA Can Vies

19:00h Presentació del llibre "La memoria y el fuego" de Jorge Valadas a càrrec de Quim Sierra, traductor de l’edició en castellà.

Un segle més tard, la societat portuguesa es presenta de nou sense energia i iniciativa col·lectives, amb la imaginació anestesiada per l’alienació mercantil. Inepta per resistir les forces destructives del corró compressor europeu, amb més raó es revela incapaç de pensar la utopia d’un altre món. En les següents pàgines es convida el lector a un altre viatge, un viatge que no fa taula rasa del passat. Després de demorar en alguns passatges desoladors de l’evolució present, surt de les autopistes de la modernitat neoliberal per penetrar en les senderes poc conegudes de la memòria dels vençuts, a la trobada de senyals i vestigis de la utopia social enterrats per sota del ciment i del crèdit.

21:30h Sopador popular.

Divendres 22 de febrer - Espai Obert:

19:30h Xerrada - debat "Anotacions entorn la crisi? presentat per Etcètera

Dissabte 23 de febrer

- Pl. Joan Peiró

10h Trobada distribuïdores i xocolatada

11:00h Xerrada: "Memòria històrica i vida quotidiana"

12:30h Vermut

- Espai Obert

21h Sopar "debat de La Rosa dels Vents per 7": "És necessària una organització llibertària?"

Reserves: correu@larosadelsvents.cat
Indicant si es vol opció vegetariana

Diumenge 24 de febrer

- Pl de Sants

17h. Ruta per la història del moviment obrer a Sants.

- CSA Can Vies

19:30h Cicle de cinema contra les presons: "Ezkaba, la gran fuga de las cárceles franquistas"

En plena guerra civil espanyola, 795 presos van fugir d’un dels penals més durs del règim franquista: 585 van ser recapturats, 210 van ser assassinats i només 3 van aconseguir passar la frontera. Aquest documental conta de veu dels protagonistes, qui eren, com van arribar allà, en quines condicions vivien i com va poder ser possible aquella fuga. La dictadura primer i el pacte de silenci de la transició després va voler que no es conegués aquesta història. És una reflexió sobre la memòria històrica i l’amnèsia social.

Dilluns 25 de febrer - Ateneu Llibertari de Sants

17:30 Teteria antirepressiva

Dissabte 2 març - Ateneu Llibertari de Sants

19.30h Presentació del Llibre: "La ética de Kropotkin" d’en Álex Alfaro Blanco

Ens correspon a les persones conscients canviar l’actual ordre de les coses, anant a l’arrel dels problemes per solucionar-los, i no quedant-nos en visions parcials. hem de ser radicalment valents. Una de les eines que tenim és l’ètica, entesa com la forma de relacionar-nos amb el nostre entorn, trencant amb el divorci existent entre teoria i pràctica. la vida és transformació. l’ètica també, sent al seu torn necessària en tot procés evolutiu. Aquest treball s’ha realitzat entenent l’ètica com la pràctica de la moral, per mitjà de la consciència del món real que ens envolta, en paraules de Piotr Kropotkin: "és l’ètica, la ciència dels principis fonamentals de la moral". des d’una òptica científica, ni ètica ni moral han d’estar necessàriament lligades a la visió metafísica. Aquest llibre és un intent de resumir els fonaments bàsics de l’ètica, segons el pensador rus.

Espais:
- Ateneu Llibertari de Sants, c/ Maria Victòria, 10
- CSA Can Vies, c/ Jocs Florals, 42
- Can Batlló (Bloc 11), c/ Constitució, 19
- Ciutat Invisible, c/ Riego, 35
- Centre Social de Sants, c/ Olzinelles, 30
- Espai Obert, C/ Violant d’Hongria, 71

Organitzen:
Acció Llibertaria de Sants
Aldarull
Ateneu Llibertari de Poble Sec
Ateneu Llibertari de Sants
Ciutat Invisible
Espai Obert
Etcètera
Negres Tempestes
Secció de Sants de CNT-AIT Barcelona
Universitat Lliure de Sants
Xarxa d?Intercanvi de Sants

Edicions anteriors: 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012

Web fet per: Morintsol